Fogyás tanácsok szülés utánra

Megszületett. Öröm, megnyugvás. Az első napok-hetek izgalma, sutasága gyorsan elmúlik. Végre megszabadultunk a nagy pocaktól, a kismama-ruhától és a kitaposott cipőtől. Ekkor megkeressük kedvenc farmerünket, és szomorúan visszatesszük a szekrény mélyére. A kilenc hónapnyi súlygyarapodást természetesnek és egészségesnek fogadjuk el, ám a megmaradt kilóktól gyorsan szeretnénk megszabadulni. Tegyük ezt örömmel, egészségesen, veszélyek nélkül !

Először vegyük tudomásul, hogy a testünk megváltozott. Nem véglegesen, ám sok tekintetben más lett. A szoptatás miatt megnövekedett mell, a hormonok, a megereszkedett bőr, terhességi csíkok, visszeres lábak – kevés nő kerüli el a szemmel látható változásokat. Legyünk türelmesek önmagunkhoz! A szoptatási idő alatt két szempontot vegyünk figyelembe: egyrészt a szoptatás nem jelent egyet a véget nem érő evéssel, másrészt amíg a baba táplálására “használjuk” testünket, addig nagy átalakulást ne várjunk el magunktól.

Törekedjünk inkább a szülés utáni jó közérzet megszerzésére, ehhez viszont egy út vezet: mozogjunk! Az első hetekben még nem tudjuk hosszabb sétákra vinni kisbabánkat, ám ez nem jelenti azt, hogy a kismama sem mozdulhat ki a lakásból. Ne mondjunk le a pihentető, akár negyed órás kis sétákról! Később már a kicsinek is fontos a rendszeres levegőzés, és nincs is olyan kismama, aki ne tologatná büszkén a babakocsit a jó levegőn. Ha emellett még heti egy – két alkalommal csoportos tornára is eljárunk, nemcsak az alakunk veszi jó hasznát. Az elszigeteltség, bezártság érzése ellen a legjobb gyógyszer egy kis női csevegés a tornatermi öltözőben.

Szülés utáni test- és közérzet-programunk elengedhetetlen része az étrend-kiegészítők fogyasztása. A kilenc hónap és a szoptatás nagyon komoly feladat elé állította szervezetünket. Sok ásványi anyagot, vitamint veszítettünk, és ezt nem mindig tudjuk megfelelő mennyiségben pótolni. Ennek is köszönhető, hogy sokkal többet kívánunk enni, mint amennyire szükségünk van, szervezetünk a megnövekedett táplálék-felvétellel próbálja megoldani a hiányt. Kiváló étrend-kiegészítők kaphatók ma már, amelyek segítségével nem csak a teljes vitamin- és ásványianyag-pótlást biztosítják, hanem a felhalmozódott zsírtól, megrekedt méreganyagoktól való egészséges megszabadulást is.

Már a várandósság alatt ajánlott a természetes kalcium és gyümölcskivonat fogyasztása, amelyet a szoptatás idején kiemelten javasolnak a szakemberek! A készítmények vitamin- és ásványianyag-tartalma tökéletesen fedezi a megemelkedett igénybevétel következtében a szervezetből kiürült, létfontosságú anyagokat.

Az egészséges és tartós fogyáshoz két különleges terméket, a zsírblokkolót és a zsírlebontót ajánljuk a kismamák és minden fogyni vágyó figyelmébe, valamint a tiszta zöld teákból készült különleges teakeveréket.
Természetesen ezeknek a termékeknek a fogyasztása mellett a legjobb eredményt akkor érjük el, ha szedésük mellett megfelelő zsírszegény diétát is tartunk. Ehhez kérjük olyan szakember útmutatását, aki életmódjával hitelesen igazolja a másoknak nyújtott tanácsokat!
Jó egészséget, fogyást és kiváló közérzetet kívánunk minden kismamának!

Filed Under: FogyókúraMozgásSzépségTáplálkozás

Tags: ,

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.