Homeopátia avagy alternatív gyógymód

A homeopátia (görög μοιος, homoiosz = hasonló) egy alternatív gyógymód szemlélete, hogy az emberi szervezetet az életerő irányítja és az ember akkor egészséges, ha az életerő megfelelő egyensúlyban van. A homeopaták szerint a betegséget ugyanolyan szerekkel lehet gyógyítani amivel egészséges szervezetben betegséget lehet előidézni. Gondoljunk például arra, hogy a legveszélyesebb kígyók mérgének ellenszerét magából a méregből nyerik. Tehát a homeopátia nem valami varázslat se nem boszorkányság, hanem az orvostudomány által elfogadott gyógyítási mód,ami nem minden esetben váltja ki az orvosi gyógymódokat, viszont megfelelően kiegészítheti.

A homeopátiás szerek nem elnyomják a tüneteket, hanem hatnak az életerőre:

 • a homeopátiás szerek egy adott tünettel szemben felerősítik a szervezetet, amely általában elvégzi a maga dolgát
 • a homeopátiás gyógymód hagyja a folyamatot lejátszódni, azt nem gátolja meg.

A homeopátia miden irányzatában követendő

 • regulációs terápia: a legyengült, akadályozott öngyógyító folyamatok aktiválására való törekvés,
 • holisztikus gyógymód:  terápiás sikert úgy érhetünk el, ha a beteg testi, lelki, szellemi tüneteit egyaránt figyelembe vesszük a homeopátiás szer alkalmazásánál és sikeres terápia esetén mindhárom esetben megfelelő folyamatok indulnak el (nem a betegségre, hanem a betegre koncentrálnak a homeopátia alkalmazása során)

a homeopátia történetéről bővebben itt olvashatsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Homeop%C3%A1tia

 

A homeopátia előnyei

 1. A megfelelően kiválasztott szer segít az  akut betegségek gyógyításában, és nemcsak tünetmentesítésre alkalmazható.
 2. Funkcionális zavarok kellő időben történő homeopátiás kezelésével megakadályozható a szervi elváltozások kialakulása.
 3. Regulációs terápia: tehát nem tünetelnyomó módszer.
 4. Minden egyes terápia egyben megelőzés is, mivel edzi a szervezetet, így felkészíti a következő betegségek sikeresebb kivédésére az immunrendszer erősítésével.
 5. Holisztikus, soha nem a betegséget, mindig a beteget kezeli.
 6. Az anamnézis során a beteg lehetőséget kap arra, hogy kibeszélhesse magát, erre a betegek többségének nagy igénye van; a homeopata orvos és a beteg között őszinte bizalmi kapcsolat alakul ki.
 7. Individuális, egyénre szabott, a beteg aktív résztvevője a gyógyulásnak.
 8. A kezelés során nem alakul ki allergia, gyógyszermegszokás, gyógyszerfüggőség, megvonási tünet.
 9. A homeopátia szabályainak betartásával a kezelés mellékhatásmentes, de néha, mint ahogyan azt más természetgyógyászati módszereknél is láthatjuk, előfordul, hogy a tünetek a javulást megelőzően felerősödnek, vagy a régebbi panaszok rövid időre kiújulnak, hogy aztán végleg elmúljanak.
 10. Alkalmazása kellemes, kisgyermekeket, csecsemőket, állatokat is kezelnek ezzel a módszerrel.
 11. Gyógyszerek tekintetében olcsó, még nálunk is, ahol az OEP nem támogatja – más országokkal ellentétben.

Lényeges megemlíteni, hogy a homeopátiás gyógyítás eredményessége – tudományos bizonyítással igazolható. A homeopata orvosok 200 éves tapasztalata és sikeressége önmagában meggyőző lehet, de a mai igényességhez ez kevés.

Könyvajánló homeopátiás könyvek:

Homeopátia napjainkban

Ez a könyv a mindennapokban jól használható módon mutatja be a homeopátiás terápiás módszert. A homeopátiás módszer hatékonyságára utal az, hogy már Hippokratész felismerte létjogosultságát az orvosi gyakorlatban. Nagy magyarjaink, például Kossuth Lajos és Széchenyi István is e módszerrel gyógyultak, napjainkban pedig az angol királyi család kizárólag homeopátiás gyógyszereket használ. Ajánljuk ezt a könyvet azoknak, akik még nem ismerik a homeopátiás terápiát, mert a gyakorlatban jól használható segítséget ad a természetes gyógymóddal történő gyógyulásra, mellékhatásmentesen, az öngyógyítás szintjén. Ajánljuk azoknak is, akik már ismerik a homeopátiát, mert gyors és hatékony segítséget nyújt a terápiás választáskor. A szerzők tapasztalt orvos homeopaták, szakgyógyszerészek, akik saját gyakorlatuk, számos gyógyult eset és tudományos megfigyelések, vizsgálatok alapján adnak tanácsokat a helyes kezelés megválasztáshoz.

kiadja:Springmed kiadó
A könyv a springmed természetgyógyászat könyvek sorozat® egy darabja.

Bevált homeopátiás ajánlások gyakori problémákra (CD melléklettel)

(43 homeopátiás protokoll)

Michéle Boiron, Francois Roux

SpringMed Kiadó Kft.

 

Kiadványunk szándékosan tömör és célratörő jelleggel készült, így lefedi a leggyakrabban előforduló klinikai helyzeteket. Minden helyzet kétféleképpen: egy összefoglaló lap és egy döntéselőkészítő folyamatábra segítségével kerül bemutatásra. Célunk, hogy a könyv értékes segédeszközük legyen a kezdő homeopátiás tanácsadóknak, ugyanakkor a gyakorlottabbak is mindennek utána tudjanak nézni benne.

 

A homeopátia forradalma

Vajon miért választják a neves személyiségek a homeopátiát?

Dana Ullman

Mi a homeopátia tudományos alapja? Hány ember gyógyul a világon homeopátiával? Miért választja számos vezető, tudós, művész és ismert személyiség a homeopátiát? Kik ők?

Többek között:
-Teréz anya, Charles Darwin, Mahatma Gandhi,
-David Beckham, Martina Navratilova, Boris Becker,
-Ludwig von Beethoven, Frédéric Chopin, Sir Yehudi Menuhin, Cher, Tina Turner, Paul McCartney, George Harrison, Annie Lennox, Axl Rose
-Marlene Dietrich, John Wayne, Catherine Zeta-Jones, Pamela Anderson, Jane Seymour, Jennifer Aniston és Orlando Bloom.

“A homeopátia forradalma” az ő történeteiket meséli el, és mellette számos homeopátiával kapcsolatos kérdésre válaszol, tudományos igényességgel, szórakoztató stílusban. Dana Ullman a XIX. századi orvoslástól a XXI. századi tudományos homeopátiáig kíséri az olvasót.

Filed Under: EgészségÉletmódGyógynövénytár

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.