Virágnyelv

A virágoknak is meg van a maguk nyelve. Minden virág mást és mást mond számunkra. Vannak olyan virágok, melyek csak fiatal lányoknak, szólnak és vannak olyanok is,  melyek az érettebb asszonyoknak, súgnak titkokat.

 

A fiatal lányoknak például a fehér rózsát illik ajándékozni, mely az érintetlenséget jelenti. A verbéna és a fehér liliom a tisztaságot, a rózsabimbó és a gyöngyvirág az ártatlanságot, a nefelejcs az emléket, a százszorszép az ártatlanságot, a kikerics a tavaszt idézi.

A szívünkben érzett érzelmek tolmácsai a virágok lehetnek, nyelvüket nincs olyan nő, aki ne értené.

A névtelenül kapott csokrot például bálba nem illik vinni, mert esetleg félre érti a küldő, ugyanis nem biztos, hogy a meglepett lány szívesen fogadja a küldő érdeklődését.

Cserepes virágot mindig kaspóban küldje, aki ilyennel szeretné meglepni a kedvesét, így maradandóbb emléket küld.

Az első randevún, bár régi szokás illik a lánynak virágot adni.

Ha csokrot küldünk valakinek, hogy emlékünk megmaradjon tűzzünk hozzá kísérő kártyát.

Ha csokrot készítettünk, kérjük ki a virágkötő tanácsát mind számbeli, mind pedig színbeli kérdésben. Mondjuk el kinek, szeretnénk a csokrot és bízzunk benne ő ehhez jobban ért.

A hozzánk legközelebb állóknak (édesanya, feleség, anyós) bármilyen virágot ajándékozhatunk, de praktikus és szebb is a vágott virág.

A különböző alkalmak (névnap, születésnap, házassági évforduló, házasság, keresztelő, első áldozás) is meghatározzák, hogy milyen virágot is ajándékozzunk az illetőnek, Ebben a kérdésben is sokat segíthetnek a virágkötők.
A virág az egyetlen olyan ajándék, melyet minden esetben illik elfogadni.
Virágot adhatunk nőknek és férfiaknak is egyaránt.

Érdekesség
Régebben a virágot nem csak fajtája, hanem színe szerint is választották a különböző alkalmakra. A színek jelentősége központi kérdés is volt egy egy alkalomkor. A zöld a reményt, a rózsaszín a szerelmet, a világoskék a hitet, a sötét sárga a csalárdságot, a lila az alázatosságot, a narancs a hiúságot, a bíborvörös az szenvedélyt. Virágnyelven üzenni is lehetett. A folyondár jelezte a barátságot, a rezeda a szívjóságot.

Ma Feng Shui szerint a zöld növényeink is hozzájárulhatnak, családunk, szerencsénk, vagyoni helyzetünk, és karrierünk alakulásában. De erről majd egy másik alkalommal.

 

Filed Under: Egészség

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.