A kínai titok

A Feng Shui szó mindenkinek felidézi az ősi kínai hagyományokat a házassággal, gazdagsággal, jó szerencsével és a karrierrel kapcsolatosan. A Feng Shui szó jelentése szó szerint szél és víz.

Másképpen értve a környezet és annak érzékelése. Valamikor a Feng Shui művészetét tudománynak és művészetnek tekintették a kínai kultúra kialakulásának idejében.  Kínában évszázadokon át szájhagyomány útján terjedt, majd később teljes titoktartás övezte, mint a mindennapi élet legbelső titkát. A császári dinasztiák a hatalomban való felemelkedésnél igénybe vették a Feng Shui erejét, így tudtak erős birodalmakat felépíteni. Évszakonként a palota más részében élték életüket, mert úgy vélték a palota energetikája folytonosan változik.

A hagyomány, és titkai a Kínából kivándorlókkal eljutott a világ több tájára, ahol ma is gyakorolják. Én is otthonomban alkalmazom eszközeit szeretteim jó létének megőrzéséért. Saját tapasztalataim alapján jó szívvel mondhatom, van benne valami, érezni lehet az otthon nyugalmában. Most szeretném megismertetni önöket az egyik jellegzetes Feng Shui kiegészítővel, melyet én is alkalmazok.

A szivárványkristály

A legjobb és legdrágább kiegészítő eszköz a gyémánt. Mely minél nagyobb annál jobb hatást fejt ki. De mivel nem mindenki engedheti meg magának, hogy gyémántok lógjanak az ablakában jól alkalmazhatóak a gyémánt tisztaságú gömb alakú kristályok is. A geometriája egyetemes formákra emlékeztet, mely sugározza a történeti kori építészek harmóniáját épületeikben. Például a kölni dómban.

A kis kristályok magukban hordozzák ezt a kisugárzást. A legjobban, a gömb formában érvényesülnek.

A szivárványkristály lágyan, de nagyon határozott módon fokozza a térenergiákat. Azáltal, hogy prizmahatás következtében előcsalja a fehér fényből a benne rejlő spektrum színeit. Úgy működik, mint egy bűvész, aki azzal a képességgel rendelkezik, hogy felszínre hoz rejtett dolgokat és tehetségeket.

A Tűz, mint fény, és a Föld, mint kristály elemek kombinációja harmonikus, és ez közvetlenül érzékelhetővé válik a térben, tapasztalható az öntudatlan jóérzés keletkezésénél. A szivárvány kristályok akkor a legeredményesebbek, ha tiszták és felületük mentes a karcolásoktól.

Színük lehet áttetsző, kék, sárga, zöld, piros. A színesek még egy plusz elemet is tartalmaznak. Kék szín a víz elemet, a sárga szín a föld elemet, a zöld szín a fa elemet, a piros szín a tűz elemet.

Méretük 20 mini métertől 70 mini méterig. A szoba nagyságától függően vásároljunk kristályt magunknak. Kisszobába kisebbet, nagyobb szobába nagyobbat tegyünk ki az ablakba fellógatva egy damil szálra. Egy 760miniméteres kristály egy nagyobb terem lefedésére is elegendő.

Fontos tudnunk, hogy egy nagy ablak felületes sok CSÍ távozik. Mielőtt bárhová is felfüggesztenénk a kristályunkat mindenképp, tegyünk rendet a környezetében. Az ablakba lógatott kristály az életenergiát visszatereli a lakás, belső terébe. Ha függöny van az ablakon a kristályt mindig a szoba felőli részre, függesszük fel a függöny belső oldalára. Ha semmiképpen nem tudjuk megoldani a felfüggesztést jó ha egy párkányra helyezet kis tükörre tesszük  a kristályunkat, mely felfelé tükrözi a szivárványt. Három életterületnél többet ne erősítsünk meg kristállyal. Ha nincs esetleg természetes fény, akkor helyezzük a kristályunkat a fényforrás alá.

Filed Under: EgészségÉletmódEzotéria

Tags: ,

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.