Gyógytea összeállítása a horoszkóp alapján

Hasonlót a hasonlóval lehet gyógyítani!

A  megbetegedésre  leginkább  hajlamos  szerv, ami a 6-os házzal, a benne  álló bolygóval kapcsolódik. A növények analógiákat képviselnek, ezért bármilyen tevékenység vagy étel megindíthatja a gyógyulást, vagy segíthet  az  egészséget  megtartani,  ami  ugyanazokat az analógiákat tartalmazza.  Egy  vesekő  esetében a vese a Vénusz alá tartozik, a kő szaturnuszi  analógia,  ezért az egyén a társával cipelhet köveket egy hegy  tetejére.  Azonban  ezt  nagy  marhaságnak  is  tarthatja, s nem biztos,  hogy  képes elfogadni. Egy vénuszi és szaturnuszi növényekből álló  teakeveréket  talán jobban hitelesnek találhat (pl. kerekrepkény és  zsurló  keverékét),  ezért  ez lesz a hatékony. Teljesen mindegy a módszer,  csak  az  a  lényeg  ebben  az  esetben, hogy a Vénuszt és a Szaturnuszt    élje    át,   ezekre   figyeljen.   Mindig   az   egyén értékszemléletétől függ a megoldás.

Egy szívtea összeállításánál, 6-os házas Napnál a következőket kell végiggondolni:  Napnövényeket kell válogatni, meg kell vizsgálni, hogy a  horoszkópban  a Nap honnan kap támogatást, és olyan jellegű, szívre ható teákat kell összekeverni. Kaló Jenő tapasztalata szerint a legjobb, ha hétféle  teát  keverünk,  jó  a  kilenc  vagy az öt növényből álló is.
Nőknél  esetleg  a  három  vagy  a  hat  féle is szóba jöhet. Kétfélét semmiképpen  sem  szabad  inni,  mert az az oppozíciót, az ellenhatást növeli.
A  horoszkópban  támadott,  betegséget  jelző  bolygóhoz kapcsolódó növény  adja  a  teakeverék  nagyobb részét, nem sokkal, de érezhetően nagyobb legyen a számaránya. Hét növény esetében négy legyen a Napé, a többi  három  pedig a horoszkópban a Napot támogató bolygók növényeié, amik ugyancsak a Nap jellegű betegségre hatnak.
Ha  nem  lenne  a  betegséget jelképező bolygónak egyetlen támogató fényszöge  sem,  akkor  a  Nap  esetében az ő barátait kell segítségül hívni. Ezek a Mars, a Jupiter és a Vénusz. Ha nem ezek támadják, akkor az   ilyen  jellegű  növényeket  kell  a teába  keverni,  illetve  az olyanokat, amelyek az ascendenst támogató bolygókhoz tartoznak.

A  tea beadásának időpontjában a Hold a betegséget jelölő bolygóval ne  legyen  rossz  fényszögben,  illetve néhány Holdállás fokozhatja a szervezet  ellenkezési  képességét  az  új  anyagokkal  szemben, ezért új  tea  fogyasztását  elkezdeni  nem  jó  akkor,  amikor  a Rákban, a Skorpióban,  a  Bakban vagy a Halakban van. Ha ilyenkor kezdi valaki a kúrát,  akkor  jobb  esetben  kihányja  a teát, rosszabb esetben pedig allergiássá  válhat összetevőire. Fontos lehet még a Hold és a Jupiter kapcsolata, mert a Jupiter mutatja az elfogadási képességet.
Ha  a  probléma  megfogalmazható  egy  bolygó  analógiájában, akkor érdemes a bolygó órájában kezdeni a kúrát.
A  zöld  növényi  részekből,  a  szárból  és a levelekből általában forrázatot kell készíteni, ami azt jelenti, hogy forrásban levő vízzel öntjük  le  a  teát és állni hagyjuk 15-20 percig. Leszűrve hűlni kell
hagyni. Jéghidegen sohasem szabad semmilyen gyógyteát sem fogyasztani.
Az erős hatású teákból, mint például a zsályából a teakeverékbe nem szabad többnek lennie, mint az egész keverék tíz százaléka.

Filed Under: EgészségÉletmódEzotériaGyógynövénytárTáplálkozás

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.