Lélekgyógyítás

A lelket részünknek tekintjük. Bennünk, velünk él neki tulajdonítjuk az akarat, gondolkodás funkcióit, melyek viselkedésünket meghatározzák. Ép testben ép lélek, ezt a mondást mindenki ismeri és egyformán értelmezi. Amikor betegek vagyunk rossz a közérzetünk, gondolkodásunk is megváltozik. Talán a lelkünk ugyanúgy szenved a betegségtől, mint a testünk?

 

A lélek meggyógyítása közel olyan fontos, mint fizikai test egészségessé tétele. Ralph Waldo Emerson szerint a lélek gyógyulását így jellemezte, mint a: felemelkedést, melyet a repülésre született, petéből kikelő lárva tesz meg, amíg pillangóvá válik. Lehetséges, hogy ez a lassú emelkedés érzete tölt el sok embert, akik úgy érzik életük kátyúba jutott.

A léleknek is szüksége van gyógyításra, ezt képzett terapeuták képesek elősegítni. A gyógyulásnak több megfogalmazása is létezik: fizikai és mentális gyógyulás, misztikus gyógyulás, pránikus- mágneses gyógyulás, isteni gyógyulás, spirituális gyógyulás a gyógyító energia belőlünk, legbelső énünkből származik, mely kiegészítése a fizikai segítség, vagy vizualizáció, vagy egyéb mentális technika.

A lélekgyógyítás ereje abban rejlik, felismeri, hogy mindenfajta betegség a tudat alattiból származik, tehát a tudat alatti elmének kell a betegségeket meggyógyítania.. Érthetőbben a lelket és annak testi tüneteit egészséges állapotba hozni. Így mondhatjuk, hogy a betegségek legtöbbje pszichoszomatikus orvoslás körébe tartozhat.

Szellemi állapotunk nagyon is befolyásolja a fizikai teljesítőképességünket. Gondoljuk csak arra, amikor borongós sötétebb idő van kinn, negatív energiák érnek bennünket. Hirtelen elkezd fájni a fejünk, izületeink zörögni kezdenek. Ellenhatásként elmehetünk szaunázni, a nyugodt légkör, a csendbe, a világítás tompítottsága és a jó illatok lebegése a levegőben, mindjárt pozitív hatással lesz közérzetünkre.

Tehát a hagyományos gyógymódokkal párhuzamosan egy új terület is előtérbe került: a lélekgyógyászat. Ennek alapelvei Bruce Goldberg szerint a következők:
Mivel a gyógyító energiák a spirituális szintről származnak, egy adott személy életének bármely síkján működhetnek. A betegnek kellő motivációval kell rendelkeznie, s készen kell állnia a lélekgyógyítás élményének átélésére. Mindannyian szabad akaratunkból fogadjuk vagy utasítjuk el a gyógyító energiákat. A felsőbbrendű én az energiákon keresztül irányítja a beteget és a lélekgyógyász együttműködését.  A betegség nem olyasvalami, ami ellen harcolni kell, hiszen nem egyéb, mint megbomlott energia-egyensúly. A betegség célja az, hogy valamire felhívja a figyelmünket. A lélekgyógyítás a test saját gyógyító erejével együttműködve, és nem átgázolva éri el a célját.

A lélekgyógyítás teljes mértékben természetes folyamat, és mindenkiben megvan az a képesség, hogy csatlakozzunk ezekhez a gyógyító energiaforrásokhoz.

Filed Under: EgészségÉletmódEzotéria

Tags: , ,

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.